CRS Nederland

In de tijd dat Freddie, de oprichter van CRS, nog leefde (hij overleed in 1978) maakte hij regelmatig reizen over de wereld, en dat was in veel landen, en ook in Nederland, aanleiding voor het organiseren van een bijeenkomst van de oud-campers (alumni). Die bezoeken van Freddie aan Amsterdam waren echter niet erg regelmatig, en ook niet zo voorspelbaar. De Nederlandse alumni vonden het plezierig om elkaar wat regelmatiger te spreken, en daaruit is in de loop van de tijd de gewoonte gegroeid om een of twee maal per jaar een reünie, oftewel een bijeenkomst van oud-deelnemers, te houden.

De informele verenigingsvorm heeft jarenlang prima gefunctioneerd. In de loop van de HGH jaren ’90 groeide de wens om wat meer te gaan doen aan fondsenwerving, en daarvoor was rechtspersoonlijkheid wel gewenst. Ook voor de selectieprocedure was versterking tot een formele vereniging wel gewenst. De oprichting van de Vereniging Vrienden van CRS Nederland is op 10 september 2002 een feit. Sindsdien werkt de vereniging met een bestuur, en hebben de twee bijeenkomsten voor deelnemers die meestal georganiseerd worden ook de status van ledenvergadering. In de voorjaarsbijeenkomst maken de deelnemers die dan net voor de komende zomer geselecteerd zijn kennis met deelnemers uit voorgaande jaren, en in de najaarsbijeenkomst kunnen ze hun verhaal vertellen aan mensen die dezelfde boeiende ervaring van een zomer in CRS hebben meegemaakt.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0