Wie kan zich aanmelden?

De aanmeldingen voor Camp Rising Sun 2024 zijn gesloten! 

Camp Rising Sun is een fantastisch programma waaraan ieder jaar één jongen en één meisje uit Nederland mag deelnemen. Om geschikte kandidaten te vinden, organiseert de Nederlandse alumni vereniging van CRS elk jaar een selectie. Hieronder vind je een profielschets en de eisen van de kandidaten die wij zoeken. Om je aan te melden voor Camp Rising Sun 2024, klik hier.

Profielschets

Het is niet makkelijk om een beschrijving te geven van wat wij zoeken in een kandidaat. Iedereen heeft immers verschillende kwaliteiten. Dat vieren wij bij CRS en het is juist ons doel om zoveel mogelijk verschillen in ons programma te kunnen verenigen. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij door de jaren heen veel verschillende kandidaten hebben mogen selecteren vanuit het hele land. Het volgende lijstje puntjes geeft daarom vooral een globale richting aan van het profiel van de kandidaat waar wij naar op zoek zijn. Pin je hier niet op vast: als jij enthousiast bent over ons programma, dan ben jij misschien wel de kandidaat die wij zoeken!
Als kandidaat voor deelname aan CRS herken je jezelf in meerdere van de volgende punten:

– Je houdt van een uitdaging en geeft niet gauw op.
– Je houdt ervan initiatief te nemen of zou het graag willen leren.
– Je bent sociaal en je staat open voor anderen.
– Je hebt een open houding en doet graag mee.
– Je hebt interesse in andere landen en culturen.
– Je bent muzikaal, creatief en/of sportief.
– Je bent graag actief betrokken in jouw maatschappelijke omgeving (vb. school, clubs, vrijwilligerswerk etc.)

Eisen

Om deel te nemen aan de Nederlandse selectie voor Camp Rising Sun moet je aan de volgende eisen voldoen:

– Je bent geboren tussen 28 augustus 2007 en 27 juni 2009;
– Je bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit;

– Je zit op havo of vwo;

– Je kunt je redelijk tot goed redden in de Engelse taal;

– Je bent geen eerste- of tweedegraads familielid van een voormalig deelnemer aan CRS.

Ook hier moet worden benadrukt dat CRS geen kerkelijke, politieke of andere ideologische bindingen heeft.

Een kans voor iedereen!

Ten slotte is het goed hier terug te denken aan de aanvankelijke gedachte van George E. Jonas toen hij CRS oprichtte. Het was zijn bedoeling om jongeren die slim waren en veel potentie hadden, maar die te arm waren om goede kansen te krijgen, een programma te bieden waarin ze werden uitgedaagd en wél een kans kregen. Tegenwoordig houden we deze filosofie nog steeds in ons achterhoofd, maar dan in bredere zin; we willen graag iedereen de kans bieden op deze unieke ervaring. Wij verwelkomen daarom kandidaten van elke achtergrond graag in het programma. Jouw talenten staan hierin centraal, ongeacht je culturele, religieuze, politieke en financiële achtergrond. Hierbij willen we nogmaals benadrukken dat het gaat om een volledige beurs: het verblijf op Camp Rising Sun gedurende de vier weken is kosteloos.