Wie kan zich aanmelden?

Camp Rising Sun is een fantastisch programma waar ieder jaar één jongen en één meisje uit Nederland aan mag deelnemen. Er moet dus een selectie gemaakt worden. Hieronder vind je de harde eisen en een profielschets van de kandidaten die wij zoeken. Om je aan te melden voor Camp Rising Sun 2020, klik hier.

Eisen

Om deel te nemen aan de Nederlandse selectie voor Camp Rising Sun moet je aan de volgende eisen voldoen:

– Je bent geboren tussen 24 augustus 2003 en 20 juni 2005
– Je bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit;

– Je zit op het VWO;

– Je kunt je redelijk tot goed redden in de Engelse taal;

– Je bent geen eerste- of tweedegraads familielid van een voormalig deelnemer aan CRS.

Ook hier moet worden benadrukt dat CRS geen kerkelijke, politieke of andere ideologische bindingen heeft. Wij verwelkomen kandidaten van elke achtergrond graag in het programma.

Profielschets

Het is niet makkelijk om een beschrijving te geven van wat wij zoeken in een kandidaat. Iedereen heeft immers verschillende kwaliteiten. Dat vieren wij bij CRS en het is juist ons doel om zoveel mogelijk verschillen in ons programma te kunnen verenigen. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij door de jaren heen veel verschillende kandidaten hebben mogen selecteren vanuit het hele land. Het volgende lijstje puntjes geeft daarom vooral een globale richting aan van het profiel van de kandidaat waar wij naar op zoek zijn. Pin je hier niet op vast: als jij enthousiast bent over ons programma, dan ben jij misschien wel de kandidaat die wij zoeken!
Als kandidaat voor deelname aan CRS herken je jezelf in de volgende punten:

– Je houdt van een uitdaging en geeft niet gauw op.
– Je houdt ervan initiatief te nemen of zou het graag willen leren.
– Je bent sociaal en je staat open voor anderen.
– Je hebt een open houding en doet graag mee.
– Je hebt interesse in andere landen en culturen.
– Je bent muzikaal, creatief en/of sportief.
– Je bent graag actief betrokken in jouw maatschappelijke omgeving (vb. school, clubs, vrijwilligerswerk etc.)

Financiële Achtergrond

Ten slotte is het goed hier te herinneren aan de aanvankelijke gedachte van George E. Jonas toen hij CRS oprichtte. Het was zijn bedoeling om jongeren die slim waren en veel potentieel hadden maar die te arm waren om goede kansen te krijgen, een programma te bieden waarin ze werden uitgedaagd en wel een kans kregen. Nederland is één van de meest ontwikkelde landen ter wereld. Vrijwel iedereen krijgt hier veel kansen, bijvoorbeeld op hoger onderwijs. Wij selecteren daarom niet in de eerste plaats op kansarm- of rijkheid. Wel houden we deze filosofie echter in ons achterhoofd bij de selectie. Uiteindelijk is het ook in dit tijdperk nog steeds een grote kans om deze beurs te ontvangen.