Amerikaanse Organisatie (‘LAJF’)

De Louis August Jonas Foundation (‘LAJF’) is de Amerikaanse organisatie achter Camp Rising Sun. Het betreft een non-profit organisatie die is opgericht in 1930 door George Edward (Freddie) Jonas.

logolajfHet kantoor van de Louis August Jonas Foundation bevindt zich in New York City en wordt bemand door een klein aantal fulltime medewerkers. Daarnaast kent de Foundation een ‘Board of Directors’, een ‘Members Advisory Committee’ en verschillende commitees bestaande uit vrijwilligers.

De Louis August Jonas Foundation stelt zich zelf als doel ”het creeëren van een betere wereld door het samenbrengen en inspireren van jonge leiders van over de hele hele wereld”.

Al ruim 80 jaar houdt de LAJF zich bezig met de intellectuele, ethische en internationale ontwikkeling van jongeren. Zij doen dit door de organisatie van Camp Rising Sun, bestaande uit CRS Red Hook (jongens) en CRS Clinton (meisjes). Campers worden jaarlijks geselecteerd op basis van hun karakter en leiderschapspotentie. Zij komen van verschillende achtergronden en vertegenwoordigen meer dan 20 landen en vaak van families met een bescheiden inkomen. Voor Nederlandse deelnemers geldt dit laatste niet als vast selectiecriteria, maar wordt de achterliggende gedachten die hieraan ten grondslag ligt wel meegenomen.
LAJF biedt door middel van andere programma’s verdere mogelijkheden aan haar alumni. Hierbij kan gedacht worden aan studiebeurzen voor hen die financiële hulp nodig hebben, of beurzen voor vrijwilligersprojecten.

Camp Rising Sun alumni studeren meestal aan de beste universiteiten (‘colleges’) verspreid over de hele wereld. Een ‘alumni college network’ biedt informatie over al deze universiteiten en verbindt alumni met collega’s en medestudenten van verschillen universiteiten.Brandenburg gate sigfinal

Verder onderhoudt de LAJF direct en via alumni verenigingen (zoals V.V.V. Camp Rising Sun Nederland) contacten met de ruim 5,000 alumni. Dit gebeurd o.a. door het Rising Sun alumni netwerk.

LAJF is een non-profit organisatie en wordt gefinancierd aan de hand van de nalatenschap van de oprichter George E. Jonas en donaties. Meer informatie over de Louis August Jonas Foundation vindt u hier.