Aanmelden CRS 2022

– In verband met de vervroegde kerstvakantie door de coronamaatregelen is de aanmelddeadline uitgesteld tot woensdag 19 januari 2022 – 

Leuk dat je geïnteresseerd bent in CRS 2022! Camp Rising Sun is een fantastisch internationaal, educatief 4-weeks zomerkamp in de Verenigde Staten. Ook dit jaar mogen wij weer 1 jongen en 1 meisje selecteren die (op basis van een volledige beurs) deel kunnen nemen aan dit programma. Op deze site vind je alle informatie die je nodig hebt om je aan te melden. Mocht je zo ver zijn en je hebt alle documenten, mail ze dan voor 19 januari 2022 naar de coördinator selectiecommissie, Maarten Bolscher: crsselectie@gmail.com.

Download hier:

In bovenstaande documenten kan je alle benodigde informatie vinden, dus lees deze goed door. In het kort de belangrijkste zaken:

Om deel te nemen aan de Nederlandse selectie voor Camp Rising Sun moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Je bent geboren tussen 24 augustus 2005 en 20 juni 2007;
 • Je bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit;
 • Je zit op havo of vwo;
 • Je kunt je redelijk tot goed redden in de Engelse taal;
 • Je bent geen eerste- of tweedegraads familielid van een voormalig deelnemer aan CRS.

Voor meer informatie over het soort kandidaat dat wij zoeken, kijk je op: ‘Wie kan zich aanmelden?‘.

Je aanmelding moet bestaan uit:

 • Een brief, vlog of podcast in het Nederlands (max. 2 kantjes of 3 minuten), waarin jij je voorstelt op een manier waar jij je comfortabel bij voelt. Gebruik je sterke punten, je mag zo creatief zijn als je zelf wilt! Zorg dat hierin duidelijk naar voren komt:
   • Wie jij bent en wat je graag doet en/of hebt gedaan;
   • Waarom je wilt deelnemen aan Camp Rising Sun;
   • Wat jij kan bijdragen aan het zomerkamp;
 • Het aanmeldformulier van LAJF (de Amerikaanse organisatie), ingevuld in het Engels, met daarbij een foto waarop je gezicht goed te zien is. Het formulier kan je bovenaan deze pagina vinden onder ‘Aanmeldformulier CRS 2022
 • Gewaarmerkte kopieën van je laatste drie rapporten. 
 • Een aanbevelingsbrief van je mentor, een leraar of iemand uit de schoolleiding.  

Mail de 4 bovenstaande bestanden vóór 19 januari 2022 naar de coördinator selectiecommissie, Maarten Bolscher: crsselectie@gmail.com.

Een uitgebreide beschrijving van de selectieprocedure kan je vinden bij: ‘Procedure‘. De volgende data zijn van belang voor de selectie van CRS 2022:
10 januari 2022 deadline aanmeldingen
1 februari 2022 uitslag brievenselectie
19 februari 2022 selectiedag in Zwolle + einduitslag

Op de rest van de website kan je ook nog veel meer informatie over Camp Rising Sun vinden.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je aanmelding!

*Disclaimer: Vanwege de wereldwijde coronamaatregelen die continue veranderen is het niet mogelijk om op dit moment een garantie te geven voor het kunnen organiseren van een fysiek camp seizoen. De Amerikaanse organisatie van Camp Rising Sun (LAJF) zal tijdig – op basis van de dan geldende maatregelen – een besluit nemen over een verantwoorde organisatie van het kamp in de zomer van 2022.