Aanmelden

In Nederland worden kandidaten voor alle twee de zomerprogramma’s van Camp Rising Sun geselecteerd door een Nederlandse commissie. Deze commissie bestaat uit gemiddeld acht leden van onze vereniging.

Vroeger vond de selectie plaats op het ministerie van Onderwijs. Inmiddels is het hele proces al vele jaren in handen van de Vereniging. Dat is positief, omdat de selectie nu wordt gedaan door mensen die allemaal al één of meerdere malen hebben deelgenomen aan CRS. Alle leden hebben daarmee een goed beeld van het programma. De meeste leden hebben veel ervaring met de selectie. De leden van de selectiecommissie hebben daarnaast allemaal verschillende leeftijden en verschillende beroepen. Dit alles zorgt ervoor dat we een uigebalanceerde commissie hebben die elk jaar weer voor een zeer moeilijke keuze staat.

Nadat de commissie de Nederlandse kandidaten heeft genomineerd, worden er aanbevelingen naar de zomerprogramma’s gestuurd. Uiteindelijk krijgen de kandidaten als ze in de V.S. worden aangenomen een officiële uitnodiging voor deelname.

De selectie voor Camp Rising Sun 2018 is begonnen, dus meld je snel aan!