Dagelijkse Activiteiten

Deelnemers verblijven nadat zij zijn aangekomen in New York voor een paar dagen in een gastgezin van een andere deelnemer. Op vrijdag vertrekken ze richting CRS/Red Hook of CRS/Clinton, zo’n 120 kilometer boven New York City. De eerste dagen zijn vooral ter introductie, maar aan het begin van de eerste volle week gaat het echte programma beginnen!

Teamwork

Het terrein van CRS/Clinton en CRS/Red Hook is groot en valt dus ook elke dag weer veel opteruimen! Per week wordt je ingedeeld op een bepaald onderdeel voor Teamwork. Dit kan zijn: Mainbuilding (het hoofdgebouw opruimen), Kitchen (afwassen en eten uitserveren), Woodchopping (houthakken), Pool and Vans (zwembad en de auto’s), Tent Hill (heuvel van de tenten opruimen), Bathroom (wc’s en douches) enz. Sommige Teamworks zijn meer in trek dan anderen, toch ligt het meestal aan het team waarin je werkt, welke favoriet is!

Project Time

Deelnemers kunnen zelf aangeven aan welke projecten ze zouden willen werken. Bij projecten moet gedacht worden aan iets wat te maken valt en bijdraagt aan Camp. Heb je een idee, kan je dat aangeven bij de Project Counselor. Na zijn of haar goedkeuring kun je met behulp van een groep(je) je project gaan uitwerken! Voorbeelden van projecten uit voorgaande jaren zijn: een sauna, een cd-jaarboek, het outdoorpodium, de boomhut, de uitkijktoren, een cd, zonnewijzers, postvakjes, muurschilderingen.

projects

Instruction Time

Elke dag worden er verschillende instructions georganiseerd, zowel door counselor als door deelnemers zelf. Ook worden er regelmatig gastsprekers uitgenodigd. De instructions zijn (interactieve) presentaties en kunnen gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van salsa- en buikdans instructies tot de politiek van de Sovjet Unie en van Koreaans tot glutenvrij koken of pottenbakken. Voor ieder wat wils en als je toch nog wat mist, kun je hierover zelf een instructie geven!

Self Structure Time

Hier kan je zelf je tijd indelen. Je kunt gaan zwemmen, voetballen, tennissen, piano spelen, knutselen, verven, tekenen, pottenbakken, je project afmaken, een spelletje spelen, enz.

sst

Evening Program

Elke avond wordt er een activiteit georganiseerd. Ook dit kan enorm verschillen. Voorbeelden zijn: Levend Stratego in het bos, een spel binnen, een kampvuur of een debat. Op vrijdag avond zijn altijd de Friday Night Productions. Een soort bonte avond, waarbij lachwekkende situaties van tijdens de week nog eens een keer uitvergroot worden uitgevoerd, er worden toneelstukjes gedaan, liedjes gezongen en gespeeld, gedichten voorgelezen, gedanst, enz.

Hikes

Een van de zowel letterlijke als figuurlijke hoogtepunten van Camp zijn de Trips. Je gaat op hikingtrip. Vijf dagen ga je met een groep van ongeveer 10 de natuur in. Tijdens de hikingtrip loop je in vijf dagen over een paar heuvels van de Catskill Mountains, een enorm natuurgebied in het Noord-Oosten van de staat New York. Prachtige uitzichten en een grote lichamelijke uitdaging zijn gegarandeerd!

hike

Speciale Activiteiten

Tijdens de zomer is er een visitors weekend, waarvan één dag plaats vind bij CRS/Clinton, en één dag bij CRS/Red Hook. Het biedt familie, vrienden en oud-campers de mogelijkheid om rond te kijken op Camp en te genieten van de producties.

Daarnaast is er ‘Libby & Mandy Day’. Libby en Mandy waren allebei sterk betrokken bij de ontwikkeling van Camp Rising Sun, specifiek de oprichting van het meisjeskamp. Ter nagedachtenis vieren we elk jaar Libby & Mandy day, waarop alumni langs kunnen komen bij CRS.

Tanglewood is een klassiek muziek festival van het Boston Symphony Orchestra in de staat Massachusetts. Gedurende de afgelopen jaren heeft een alumnus van Camp Rising Sun huidige deelnemers de mogelijkheid gegeven een voorstelling hiervan bij te wonen.

visitors