CRS Clinton

Sinds 2015 organiseert de Louis August Jonas Foundation, de Amerikaanse organisatie van Camp Rising Sun, het jongens- én meisjesprogramma jaarlijks op het terrein gelegen aan ‘Rising Sun Lane’, in het dorpje ‘Clinton Corners’. Het wordt daarom ook wel ‘CRS Clinton’ genoemd. Het terrein is gelegen in een groene, heuvelachtige, bosrijke omgeving en bestaat zelf ook uit een flink stuk bos en een meer. Daarnaast zijn er veel grasvelden, een hoofdgebouw (‘mainbuilding’), twee heuvels (’tent hill’ en ‘cabin hill’), veel sportvelden en een zwembad. Ook zijn er overal ‘projects’ te vinden: door deelnemers gecreeërde constructies. Het terrein is eigendom van de Louis August Jonas Foundation en wordt exclusief voor Camp Rising Sun gebruikt.

164

Mainbuilding

Direct bij aankomst bij CRS Clinton valt het hoofdgebouw op: een enorme, kleurrijke muurschildering van een opkomende zon en de wereld springt in het oog. Het is een groot gebouw en bestaat uit verschillende delen. Zo bevat het onder andere een gymzaal, een lounge voor campers met boeken en instrumenten, de eetzaal, de keuken, kluisjes, douches en wc’s, het kantoor en de ziekenboeg. Net als de buitenkant, is in de loop van de jaren ook bijna elke muur aan de binnenkant van het gebouw beschilderd door deelnemers.

2015-08-29 11

Tent Hill

Deelnemers slapen in grote tenten die op ‘Tent Hill’ staan. In totaal zijn er 16 tenten, die allemaal een eigen naam hebben, zoals ‘Utopia’, ‘Hard Rock Café’ en ‘Grand Central’. De tenten staan op houten platformen en er passen ongeveer 5 bedden in een tent. In het midden van Tent Hill staan er picknick tafels en een door deelnemers gemaakt houten platform en schommel. Aan de voet van de heuvel staat de ‘Wilhelmina’: een toiletgebouwtje met een aantal wc’s, douches en wasbakken.

20130518_114041

Cabin Hill

De andere grote heuvel die het terrein kent, heet Cabin Hill. Hier staan 7 houten cabins die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo is er een hiking cabin, waar alle hike spullen liggen, een drama cabin, waarin alle toneelspullen liggen, een art cabin, waar allerlei knutsel en kunstgerelateerde activiteiten kunnen plaats vinden en de project cabin. Hier liggen alle bouw & klusspullen die deelnemers nodig kunnen hebben voor hun projecten. In het midden van de heuvel is een door deelnemers gemaakt prieel met schommels te vinden. En aan de voet van de heuvel is de ‘outdoor stage’: een groot buitenpodium wat voor theaterproducties en workshops kan worden gebruikt.

207552_4585020578_3684_n

Sportvelden & Zwembad

Het terrein kent verder verschillende sportvelden. Zo vind je er onder andere een voetbalveld, een volleybalveld, een tennisveld en een basketbalveld. Daarnaast kunnen de grote grasvelden uiteraard ook voor andere sporten en activiteiten gebruikt worden. Het meer kan daarnaast gebruikt worden om op te kanoën. Zwemmen kan hierin helaas niet, maar wel in het mooie zwembad! Dit heeft een ondiep en een diep stuk.

11692704_733289936796411_4660982562781252243_n

Projects

Gedurende de jaren hebben de deelnemers zelf ook veel aan het terrein toegevoegd door middel van ‘projects’. Deze zie je dan ook overal op het terrein. Van muurschilderingen en andere decoraties, tot een sauna, boomhut, uitkijktoren, wegwijzer, en brug.

213